Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat si ceva albastru

Buna...asa cum v-am spus vinerea trecuta a venit timpul sa va vorbesc despre o traditie originara din Anglia dar care a devenit si la noi un obicei mai mult sau mai putin folosit.

Textul original suna cam asa: "Something old, something new, 
                                             Something Borrowed, something blue,
                                             And a silver sixpence in her shoe" dar bine-inteles ca moneda de argint in pantoful miresei nu se mai tine pentru ca e deranjant atatea ore pe tocuri plus o moneda...va inchipuiti si voi...

Ce semnificatie are fiecare??
 Pai se spune ca CEVA VECHI semnifica continuitatea, legatura cu trecutul, cu familia. Cele mai multe mirese aleg sa poarte o bijuterie veche primita de la mama, bunica sau soacra.

CEVA NOU semnifica optimismul, speranta intr-un viitor bun alaturi de sotul ales. Este foarte usor de indeplinit, majoritatea lucrurilor sunt noi (rochia de mireasa, verigheta, etc.)

 CEVA IMPRUMUTAT presupune foarte mare grija pentru ca odata cu acest obiect, superstitia spune ca se ia si ceva din norocul celei care l-a purtat. Poate fi o bijuterie, un accesoriu de par, o gentuta...

CEVA ALBASTRU semnifica modestie, fidelitate si dragoste. Cel mai frecvent miresele poarta jartiera albastra, dar poate fi o floare din buchetul miresei sau chiar un accesoriu de par.

MONEDA DE ARGINT purtata in pantoful miresei era un talisman aducator de bunastare financiara pentru miri. Voi ce parere aveti despre acest obicei imprumutat? Ati tinut cont sau o sa tineti cont la nunta voastra??

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Love beauty © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects